Rabia'nın Anlamı? Kuranda Geçen Rabia İsmi

Rabianın anlamı ne demektir? Gerek Kahire’de gerek dünyanın dört bir yanında darbe karşıtlarının simgesi haline gelen işaret. "Rabia" işareti, Mursi yandaşlarının toplandığı Rabiatul Adeviye Meydanı’ndan geliyor. Rabia, Arapça'da 4'üncü anlamını taşıyor.







Son zamanlarda Mısır'da meydana gelen olaylarla ilgili olarak milyonlarca Müslüman yaşananlara tepki olarak Arapça'da 4 anlamına gelen işaret olan Rabia işareti yapmaya başladılar.

Mısır'daki direnişin sembolü RABİA işareti bütün dünyada Müslümanlar tarafından özgürlüğün ve  zaferin  sembolü olarak  kullanılmaya  başlandı. Peki tüm Türkiye'nin ve dünyanın merak ettiği Rabia selamı nasıl verilir ve ne anlama  gelir ? Gerek Kahire’de gerek dünyanın dört bir  yanında  darbe karşıtlarının simgesi haline gelen işaret. "Rabia" işareti, Mursi yandaşlarının toplandığı Rabia-tul Adeviyye Meydanı’ndan geliyor. Rabia, Arapça'da 4'üncü anlamını taşıyor.

Baş parmağın avuç içine bükülüp diğre dört parmağın havaya kaldırılarak yapılan Rabia Selamı Mücadele anlamına gelirken, göstericiler kararlılıklarını ve mücadeleye devam etme arzularını-isteklerini ifade etmiş oluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder