C Harfi İle Başlayan Kuranda Geçen Kız İsimleri ve Anlamları

Herkes çocuğuna en güzel ismi vermek ister ancak kız çocuğunuza isim verirken en hayırlısı Kur-an-ı Kerim'de geçen bir isim vermektir. Bir çok hadiste çocuklarımıza verilen isimler ileride çocukların kişiliklerini etkilemektedir. Bu sebeple kız çocuklarımıza Kur-an-ı Kerim'de geçen güzel anlamlı isim verebilirsiniz. Kız bebeğinize Kuranda Geçen ve C harfi ile başlayan bir isim vermek istiyorsanız aşağıdaki isimlerden birini seçebilirsiniz.


Cennet: 

Cennet İsminin Anlamı: Ahiretteki Mutluluk Yurdu, Sonsuz Mutluluk Yeri, Öldükten Sonra İyilerin ve Günahsızların Gideceği Yer, Uçmak;Bahçe, Çok Güzel Yer





Canan:
Canan İsminin Anlamı : Sevgili, dilber, gönül verilen. Tasavvufta Allah.


Cangül : 
Cangül İsminin Anlamı : İç açıcı. 


Cavidan :
Cavidan İsminin Anlamı : Sonsuz, ölümsüz, ebedi. 


Ceyda :

Ceyda İsminin Anlamı : Yararlı, herkese iyilik yapan. 


Ceylan :

Ceylan İsminin Anlamı : İnce biçimli, güzel gözlü bir geyik cinsi. 


Cihanfer : 

Cihanfer İsminin Anlamı: Cihanı aydınlatan çok güzel kadın. 


D Harfi İle Başlayan Kuranda Geçen Kız İsimleri ve Anlamları



Kız bebeklere verilmesi geren isimler konusunda yazılmış piyasada birkaç kitap vardır. Kimisi çok geniş. Ne kadar Arapça veya Farsça kelime varsa, isim olarak kitaba yazmışlar. Kimi de, çok basit yazıp, kelimenin gerekli bütün anlamlarını yazmamış. Hepsinin ortak yönü, mastar halindeki isimleri, mastar olarak tarif etmişler. Bir şey isim halini alınca, artık o mastarlıktan çıkar. Mesela Türkçede yanlış olarak, meşhur kelimesi yerine, (Falanca şöhret oldu) diyorlar. Bir çocuğa Şöhret ismi verilmişse, bunun anlamı (meşhur olmak) denmez. Burada Şöhret kelimesini meşhur, ünlü olarak bildirmek gerekir. Çünkü maksat budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder